7 Mayıs 2008 Çarşamba

Etliekmek Nedir?

Etliekmek Konya' ya özgü olan ve üzerine ana maddesi et olan bir karışımın konduğu hamur işi bir yemektir. İnce ve uzun bir şekilde açılan hamurun üzerine; kıyma , domates, biber, soğan , maydonozdan oluşan etliekmek içi tamamen yayılır ve fırına verilerek yaklaşık 5 dakika boyunca pişirilir.





Lahmacuna yada etlipideye benzetilsede bu yemeklerden çok daha farklı bir tadı olan Etliekmek için gerek Konya'da bir çok fırın ve lokanta mevcuttur.

Konya kültüründe etliekmek önemli bir yer tutar ve Konyalılar etliekmeği kendi hazırladıkları içleri fırına götürerek burada hamur üzerine yaydırırlar ve bu fırınlarda pişirterek evlerine götürürler. Bunun dışında son zamanlarda etliekmek yapan lokantaların çoğalması ve leziz etliekmekler ytapmaları sebebiyle artık Konyalı aileler etliekmeği kendileri yapmak yerine hazır olarak yeme yoluna gitmektedirler.

Konya'nın en meşhur yiyeceği olan etliekmek her ne kadar Konya içinde çok yaygın olsada Konya dışında henüz çok tanıtılamamış bir yemektir. Örneğin Urfa'dan yayılan lahmacundan çok daha lezzetli ve doyurucu bir yemek olan etliekmek hakettiği değeri henüz tam manasıyla bulamamıştır.

Hiç yorum yok: